Foto's Concert van de Hoop


Erwin Feys aangesteld als ondervoorzitter

Het advies orgaan van crematorium Polderbos vertegenwoordigd door:

  • Tahira Malik (schepen Oudenburg)
  • Erwin Feys (schepen Bredene)
  • Danick Minne (voorzitter Crematorium)
  • Hina Batthi (schepen Oostende)
  • Sandra Van den Bossche (gemeenteraadslid Middelkerke)

Stelden Erwin Feys, zoals het decreet ook voorziet, een wissel om de 2 jaar, aan als ondervoorzitter van de intercommunale OVCO .


Boomplantactie met meer dan 3000 bomen

Op zaterdag 10 december was er een boomplant actie van meer dan 3000 bomen op de volledige site van het Crematorium Polderbos i.s.m. Buitengoed vzw en de Oostendse onderneming Daikin.

Het Crematorium Polderbos werkt hierbij samen met Buitengoed vzw die in het verleden al meerdere boomplant acties heeft georganiseerd.  Dit betekent dat binnen een tiental jaren ons Crematorium Polderbos zal gelegen zijn in een nog meer bosrijke omgeving. Hierdoor zal de functie van sereniteit en rust van het gebouw, die het nu al uitstraalt, nog meer tot uiting komen.

Het Daikin entertainment team wil op deze manier zijn bijdrage leveren aan de lokale natuur. Het zijn vooral families met kindjes die met plezier aan deze boomplant actie deelnemen.

Op de eerste foto zie je mensen van het Daikin entertainment team, voorzitter Crematorium Polderbos Danick Minne, directeur Johan Seynaeve Crematorium Polderbos, voorzitter Buitengoed vzw Yves Miroir en directeur Buitengoed vzw Joke Coopman. Op de tweede foto zie je families met kindjes in actie bij het aanplanten van de bomen


Ingebruikname van de strooiweide vanaf 1 september 2022

Na de afwerking van de omgevingswerken met aanleg parking, fietsnietjes, domeinverlichting en het aanplanten van de parallelle bomenlanen, werd nu in augustus ook gestart met de aanleg en afwerking van de strooiweide.

De strooiweide bevindt zich iets verder weg van het crematorium en gaat volledig op in het polderlandschap. Een deel van de 334 olmen komt ook hier terug als afbakeningszone rond de strooiweide.

Bij de strooiweide is ook een herdenkingsbord voorzien waaraan de gedenknaamplaatjes kunnen bevestigd worden. 

Een dubbel systeem van paden creëert een lus vanuit het crematorium naar de strooiweide en de natuurbegraafplaats. 

De afwerking van de natuurbegraafplaats staat nu als volgende op de planning.

De transformatie van de hele site Polderbos is aangezet met zowel plaats voor de natuur als voor de mens.

Vanaf 1 september 2022 wordt de strooiweide van het crematorium Polderbos in gebruik genomen.


Opendeurdag Crematorium Polderbos groot succes

Meer dan 850 inwoners van de 4 deelgenoten (Oostende, Middelkerke, Bredene en Oudenburg) hebben zondag 24 april een bezoek gebracht aan het Crematorium Polderbos. Dit toont nog maar eens aan dat de behoefte aan een nieuw Crematorium in eigen streek groot is.

In aanwezigheid van burgemeester Bart Tommelein, schepenen (Hina Bhatti – Oostende, Bart Plasschaert – Oostende, Silke Beirens – Oostende, Dirk De Poortere – Middelkerke, Erwin Feys -Bredene, Tahira Malik – Oudenburg), voorzitter Danick Minne, gemeenteraadsleden, directeur Johan Seynaeve en landschapsarchitect Bas Smets werd de omgevingsaanleg officieel geopend. De omgeving is afgewerkt met 350 bomen, een parking voor ruim 200 wagens, een fietsparking, bewegwijzering en verlichting. Polderbos beschikt over een grote strooiweide aan de rand van het achtergelegen natuurgebied, en ook over een natuurlijke begraafplaats voor urnen.

Opendeurdag

Op 24 april 2022 organiseert crematorium POLDERBOS een opendeurdag. Deze gaat door van 10 uur tot 17 uur.

Omgevingswerken

De omgevingswerken zijn gestart

 

Officiële inhuldiging 25 juni 2021

In aanwezigheid van de burgemeesters  en schepenen van de intergemeentelijke samenwerking Oostende, Bredene, Middelkerke en Oudenburg  en vele andere genodigden werd op vrijdagavond 25 juni 2021 door Burgemeester Bart Tommelein het nieuwe crematorium Polderbos officieel ingehuldigd.

Het crematorium wist ondertussen in 4 maanden tijd al een kleine 500 crematies te verzorgen. De ceremonies gingen van start in mei van dit jaar.  Ondertussen is men ook al volop bezig met de omgevingsaanleg. In september krijgt dit uitzonderlijke architecturale gebouw dan een unieke plaats in een hiervoor speciaal ontworpen omgeving midden de natuur.

Het crematorium Polderbos organiseert binnenkort ook opendeurdagen. Op 28 augustus komen de bewoners van Oostende aan de beurt, gevolgd door Bredene op 11 september, Oudenburg op 18 september en op 24 september zijn dan de inwoners van Middelkerke uitgenodigd. Polderbos stelt ook haar unieke zalen ter beschikking voor allerlei culturele activiteiten. Meer info op de website www.polderbos.be

NIEUWS

Ontdek de faciliteiten van het crematorium

Wanneer de covid-maatregelen het toelaten zal het Crematorium Polderbos u uitnodigen tijdens de opendeurdagen.