INHOUD EN VERLOOP

We begrijpen dat u graag hulp krijgt bij het regelen van een ceremonie.
POLDERBOS helpt u graag om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Ook praktische kantjes zoals het vooraf testen van beeld en geluid kunnen we uit handen nemen. Neem telefonisch contact op met om een afspraak te maken met een van onze ceremoniebegeleiders. (059/790060)

De duurtijd van een ceremonie is afhankelijk van de inhoud (teksten, muziek, projecties, …) en van het verwachte aantal genodigden.
Voor een ceremonie voorzien wij 30 tot 45 minuten.

POLDERBOS kan samen met u de ceremonie voorbereiden of u kiest ervoor om de ceremonie helemaal door onze ceremoniebegeleiders voor u op maat te laten samenstellen.
U kan natuurlijk ook een eigen inbreng doen van teksten, muziek en foto’s.
Er kan gekozen worden om alle teksten zelf te lezen of alle teksten door de ceremoniebegeleider of externe begeleider te laten brengen, een combinatie is eveneens een optie.
Weet dat onze ceremoniebegeleiders er zijn als back-up als het voor jullie te moeilijk wordt.

POLDERBOS beschikt over een zeer ruime verzameling passende teksten en gedichten waar u gratis gebruik van kan maken.

Hoe levert u de teksten aan?

 • U zorgt voor een aantal persoonlijke teksten.
 • U nummert de teksten in volgorde en noteert er bij wie en wanneer deze tekst(en) tijdens de ceremonie zal voorlezen.
  Indien het voor deze persoon te moeilijk is, kan de begeleider van de ceremonie deze tekst in naam van de schrijver voorlezen.
 • Wij verzoeken om de teksten op voorhand aan POLDERBOS te bezorgen zodat wij deze kunnen integreren in het geheel van de ceremonie.
  De teksten worden elektronisch (niet handgeschreven) bezorgd, dit kan via mail naar ceremonie@polderbos.be .
 • U bezorgt ons deze teksten ten allerlaatste in de voormiddag van de dag voor de ceremonie. Wanneer de ceremonie op maandag plaatsvindt, vragen wij u het nodige materiaal zeker op vrijdagmorgen aan te leveren.
 • Gelieve ALTIJD mee te vermelden: de naam van de overledene, de dag en uur van de dienst.

Instrumentaal, klassiek, pop, of live muziek brengen … voor ons maakt het niet uit wat u verkiest. Muziek die voor u een speciale betekenis heeft of mooie herinneringen oproept.

U kan hier ook op deze website een keuze maken uit onze muziekcatalogus.

Wij hebben een zeer ruim audiobestand dat door POLDERBOS is aangekocht en ter beschikking staat van de familie. De nummers die wij zelf niet hebben, kopen wij dan aan.

U kan er uiteraard ook voor kiezen om de muziekinvulling door onze ceremoniebegeleiders te laten samen stellen. Zij zorgen dan in functie van uw wensen voor perfect afgestemde muziek bij de ceremonie.

Klik hier voor de muziekcatalogus

Hoe levert u de muziek aan.

 • Als u kiest voor een specifieke versie of uitvoering van een nummer die niet in onze muziekcatalogus staat en je dit zelf op cd (originele versie) hebt, kan u ons die aanleveren.
 • U levert ons, na telefonische afspraak 059 79 00 60 de muziek aan, ten allerlaatste in de voormiddag van de dag voor de ceremonie aan. Wanneer de ceremonie op maandag plaatsvindt , vragen wij u het nodige materiaal zeker op vrijdagmorgen aan te leveren.
 • U bezorgt ons de cd’s (originele versie) met duidelijke omschrijving van welk nummer (titel en auteur) en de volgorde van de muziekstukken, wanneer die moeten gespeeld worden tijdens de ceremonie.
 • Als u het nummer op USB–stick bezorgt, zorg er dan voor dat het zeker een mp3 of een m4a versie is.
 • Wij vragen ook uitdrukkelijk om op alle cd’s / USB-sticks of andere dragers de naam van de overledene en de datum en uur van de dienst te plaatsen a.u.b.
 • Als u live muziek wenst kan POLDERBOS u daarin begeleiden.
 • Als u zelf live muziek wil laten brengen worden we graag ten allerlaatste de dag voordien verwittigd zodat we alles vooraf in gereedheid kunnen brengen.
 • Veel is mogelijk, maar u begrijpt dat alles vooraf in overleg met de medewerkers van het crematorium dient te gebeuren.

U kan een beeltenis van de overledene tonen in een digitale foto(s) of een fotoreeks.

Kies een vaste foto die bij het begin van de ceremonie kan worden geprojecteerd.

Wenst u geen persoonlijke foto’s te tonen tijdens de ceremonie, dan zorgen wij voor sfeerbeelden eventueel met bijhorende muziek.
POLDERBOS beschikt over een zeer ruime verzameling foto’s waar u gratis gebruik van kan maken.
Op het einde van de ceremonie laten wij één foto staan of herhalen wij eventueel de volledige reeks verdeeld over de nummers muziek.

Hoe levert u zelf foto’s

 • Als u digitale foto’s  gebruikt dan levert u die aan in afzonderlijke bestanden (geen PowerPoint-presentatie). Wij gaan die voor u zelf als een fotopresentatie aanmaken in ons systeem zodat er zich geen technische problemen kunnen voordoen op de dag zelf.
 • U nummert de foto’s (001, 002 enz.) en vermeldt erbij welke foto’s wanneer en tijdens welk muziekstuk dienen getoond te worden. U noteert ook welke foto getoond mag worden bij het binnenkomen en verlaten van de aula.
 • U kan natuurlijk altijd zelf een powerpoint-presentatie maken en deze via uw eigen laptop afspelen. Indien u uw eigen laptop wil gebruiken, dan gaan we er van uit dat u weet hoe u die moet koppelen. De laptop wordt aangesloten via een HDMI-aansluiting.
  U zorgt zelf voor de nodige verbindingsstukken. (bijv. Vanuit MAC naar HDMI)
 • Alle door u zelf gemaakte projecties/ powerpoints moeten minstens één dag voordien worden getest. Neem hiervoor telefonisch contact op met POLDERBOS 
  059 /79 00 60.
 • Papieren foto’s: deze worden voor u gescand (max. aantal 40). Voor een standaardverloop adviseren wij om niet meer dan 40 beelden te tonen zodat de beelden niet te snel na elkaar getoond worden. Hiervoor vragen wij een extra kost van 30 euro.
 • U levert ons, na telefonische afspraak (059/79 00 60), uw beeldmateriaal aan ten allerlaatste in de voormiddag van de dag voor de ceremonie. Wanneer de ceremonie op maandag plaatsvindt, vragen wij u het nodige materiaal zeker op vrijdagmorgen aan te leveren.
  U kan dan uw foto’s best op een CD of een USB-stick bij ons afgeven.
 • Wij vragen ook uitdrukkelijk om op alle cd’s / USB-sticks of andere dragers de naam van de overledene en de datum en uur van de dienst te plaatsen a.u.b.