Hoe verloopt een ceremonie?

In POLDERBOS verloopt een ceremonie zo veel mogelijk volgens de wensen van de overledene of de familie. De ceremonie vindt meestal plaats na de crematie in de aanwezigheid van de urne.

Meteen na de ceremonie volgt dan de uitstrooiing van de as of de bijzetting of begraving van de urne. De crematie kan ’s morgens of daags voordien gebeuren
Een ceremonie kan ook gehouden worden voor de crematie, rond de kist van de overledene.

Men kan ook een ceremonie houden zonder een crematie. Hier volgt dan na de dienst een bijzetting van de kist op een begraafplaats.

De nabestaanden kunnen de inhoud en het verloop van een ceremonie volledig zelf invullen of in nauw overleg met de ceremoniebegeleiders van POLDERBOS.

Zo kan u samen bepalen wie er zal spreken, welke muziek zal worden afgespeeld en of er al dan niet foto’s en videobeelden zullen worden getoond.

Iedereen kan bij Polderbos terecht in een omgeving die openstaat voor elke levensvisie en geloofsovertuiging.

CEREMONIEBEGELEIDING

Voor de begeleiding van een burgerlijke, neutrale ceremonie staan ceremoniebegeleiders van POLDERBOS ter beschikking. Zij gaan de uitvaartdienst voor en staan in voor een rustig en sereen verloop van de ceremonie.

DE AULA'S

Elke aula is voorzien van een hoogstaande audiovisuele installatie met een groot scherm waarop foto’s en video’s kunnen getoond worden en waarmee muziek op een professioneel niveau kan worden afgespeeld.

FOYER

POLDERBOS beschikt over een ruime en serene foyer om de genodigden te ontvangen.

INHOUD & VERLOOP

We begrijpen dat u graag hulp krijgt bij het regelen van een ceremonie. POLDERBOS helpt u graag om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

STREAMING

De volledige afscheidsceremonie kan op aanvraag gestreamd worden.